08aug

Biztos, hogy jó zsugorfóliát választott?

A zsugorfólia általános megnevezése egy fóliaterméknek, ami sokféle anyagból készül, különböző anyagvastagságban és kiszerelésben kapható. Bármilyen fólia, ami hőre zsugorodik, a zsugorfóliák nagy családjába tartozik. A zsugorodásnak köszönhetően a fólia szépen rásimul a termékre, és remek védelmet biztosít számára. Nem szabad összetéveszteni a stretchfóliával, ami nyújthatóságának köszönhetően szintén rásimul például a raklapokra, de a csomagolási folyamat nem igényel hőt.

A zsugorfólia termékek négy nagy családba sorolhatók az alapanyaguk alapján:
1. PVC
2. PO (poliolefin)
3. PE (polietilén)
4. PP (polipropilén)

Amikor zsugorfóliát választ, fontos tisztában lenni ennek a négy anyagnak a tulajdonságaival és felhasználásával, hogy biztosra menjen, és a megfelelő csomagolóanyagot válassza.

3 módszer, amivel meggyőződhet, hogy a megfelelő zsugorfóliát választotta

1. Mekkora terméket akar becsomagolni?

A becsomagolandó termék mérete és súlya rendkívül jó kiindulópont lehet a zsugorfólia termék kiválasztásánál.
PE zsugorfólia – nehezebb termékekhez, éles, merev élek esetén ajánlott. Ez az a fólia, amiből az ásványvizes palackok és a konzervek gyűjtőcsomagolása készül. Zsákok, takarófóliák, fedőfóliák és zsugorsapkák is készülnek belőle.

PO zsugorfólia – népszerű kiskereskedelmi csomagolás. Közvetlenül érintkezhet élelmiszerekkel, ezért kiváló opció az élelmiszeripari egységek számára. Különböző vastagságokban kapható, és max. 10 kg-os termék csomagolására alkalmas.

PVC zsugorfólia – éveken át a legnépszerűbb zsugorfólia volt a piacon. Népszerűségét annak köszönhette, hogy alacsony hőmérsékleten zsugorodik, viszont mechanikai ellenállóképessége kisebb, mint más zsugorfóliáké. Ideális ajándékkosarakhoz, DVD-khez, könyvekhez és kisebb méretű, nem fogyasztási cikkekhez.

PP zsugorfólia – a legkevésbé elterjedt típus. Általában nehéz beszerezni, és egyedi gyártási folyamatot igényel. Legtöbb típusa biztonságosan felhasználható az élelmiszeriparban is.

2. Milyen termelési szinttel kell számolni?

Nem mindegy ugyanis, hogy óránként hány terméket akarunk becsomagolni. Kisebb termelési szint esetén (200 vagy annál kevesebb termék naponta) a zsákok, tasakok és tömlők ideálisak, e fölött már a tekercses kiszerelés ajánlott.

3. Hogyan fogják szállítani a terméket?

Át kell gondolni, hogy minek lesz kitéve a becsomagolt termék a szállítása és a tárolása során. Ha például számolni kell az időjárás viszontagságaival, akkor a legjobb egy PE zsugorfólia terméket választani. A tárolási időtartamtól függően elképzelhető, hogy olyan típust kell választania, ami ellenáll az UV-sugárzásnak.

Ha a csomagolt termékek egy dobozba kerülnek, akkor kevésbé kell óvatosnak lenni. Bátran választhat egy vékonyabb fóliatípust, például egy PO fólia tökéletesen megfelel a célnak.

Ha még mindig bizonytalan abban, melyik zsugorfólia terméket válassza, vegye fel a kapcsolatot velünk>>

CÍMKE: