Mire érdemes odafigyelni egy stretchfóliázó gép vásárlásakor?
25jún

Ne feledje a vásárlás utáni támogatást, ha stretchfóliázó gépet vásárol!

Szeretné a lehető legkisebbre csökkenteni az áruja szállítása során adódó károkat? A legnagyobb valószínűséggel azok az egységrakományok érnek biztonságosan célba, amelyek fóliával vannak rögzítve a raklaphoz, és a csomagolás során figyeltek rá, hogy ne maradjanak hosszan lelógó fóliavégek. Amennyiben egy stretchfóliázó gép beszerzésén gondolkodik, első lépésként gondolja át, hogy miként lesz a csomagolás a szállítási folyamat egyik legfontosabb lépése.

2 dolgot kell szem előtt tartania, amikor a megfelelő stretchfóliázó gépet keresi

1. Az áruja a saját létesítményéből a megrendelőhöz sérülésmentesen kell eljusson.

2. Hatékony szállítás az elérhető legkisebb költségen.

Ugye ismeri Murphy törvényét?

A törvényt akár ki is lehet egészíteni. Mert az addig rendben van, hogy ami elromolhat, az el is romlik – de az esetek többségében a lehető legrosszabbkor romlik el. Ha egy csomagológép elromlik, milyen gyorsan lehet helyreállítani a termelési folyamatot? Ki fogja diagnosztizálni a problémát? Mikor érkeznek az alkatrészek? Mennyire átfogó a garancia? 

Önnek szüksége van valakire (vagy inkább egy szervizes csapatra), aki közbe tud lépni, amikor beüt a baj. Ebből a szempontból a csomagolástechnológusának olyan kell lennie, mint a legjobb barátjának: megbízhatónak és hűségesnek. Azonnal jön, ha szüksége van rá, és a saját ügyeként kezeli az Ön problémáját.

Logikus, hogy olyan stretchfóliázó gépet szeretne, ami egyrészt bírja a strapát, másrészt, ha elromlik, hamar meg lehet javítani. Ehhez adunk a következőkben egy kis segítséget.

Mire érdemes odafigyelni egy stretchfóliázó gép vásárlásakor?

1. Érdeklődje meg, hogy az adott modellnél a forgalmazó rendelkezik-e folyamatos alkatrész-ellátással. Ha nem, a szerviznek meg kell rendelnie az alkatrészt, és az időbe kerül.

2. Igényelhető segítség a beüzemelésnél? Plusz pont, ha betanítják a személyzetet a gép kezelésére.

3. Szakszerviz szolgáltatás megléte, ennek érzékeny pontja, hogy mikor érhető el a szervizelő csapat (a nap hány órájában, csak hétköznap vagy hétvégén is?).

4. Mire terjed ki a garancia?

5. Elméletileg minden géphez tartozik használati utasítás. Jó, ha ez lépésről lépésre ismerteti a gép kezelését, illetve a hibaelhárítás módját a leggyakoribb problémák esetében.

Tudjuk, hogy a megfelelő stretchfóliázó gép kiválasztása időigényes feladat, hiszen a saját csomagolási igényeit kell összevetnie egy adott gép jellemzőivel és árával. Tudatában vagyunk annak, hogy egy újabb szempontot hozzáadni ehhez a listához olyan, mintha meg akarnánk nehezíteni a dolgát. Pedig nem így van: a vásárlás utáni támogatás minősége nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Ön hosszú éveken át hatékonyan használja a beszerzett csomagológépet. 

Mindössze annyit kell tennie, hogy ne felejtsen el érdeklődni a forgalmazó támogatási politikáját illetően, győződjön meg arról, hogy olyan forrást választott, ami megfelelő támogatást nyújt a vásárlás után is. Jobb, ha most szán rá időt, mintsem később bosszankodik, amikor Murphy törvénye lecsap.

Stretchfóliázó gépet keres? Itt nézzen körül először>>