17ápr

Miért használjon nyomtatott tapadószalagot?

Egy dobozt sima tapadószalaggal is le lehet zárni, mi mégis azt tanácsoljuk Önnek, hogy nyomtatott, sőt egyedi nyomtatott tapadószalaggal tegye. A nyomtatott tapadószalagok sokoldalúan felhasználható csomagolóanyagok, és nem árt tisztában lenni azzal, hogy milyen lehetőségek rejlenek az alkalmazásukban. Felsoroljuk a nyomtatott ragasztószalag legfontosabb előnyeit.

Ezért éri meg nyomtatott tapadószalagot használni

1. Nyomon követhetőség

A nyomon követhetőség javítására speciális nyomtatott szalagok használhatók, különösen az élelmiszeriparban. Az élelmiszer-ellátási lánc minden szakaszában jelen vannak az EU élelmiszer-ipari nyomonkövethetőségi és címkézési rendszerei a tanyától a tányérig. Az EC kód feltüntetése a dobozokon elősegíti a szállító és a szállítmány beazonosítását, segíti a nyomon követést, és ezzel gyorsítja a logisztikai folyamatokat.

2. Márkaépítés

Az egyedi nyomtatott tapadószalag használata biztosítja, hogy a márka látható legyen attól a pillanattól fogva, hogy a doboz elhagyta az Ön raktárát egészen addig, amíg megérkezik a megrendelőhöz.

Az online kereskedelem térhódításával megsokszorozódtak a szállítási feladatok is, tízezrével kelnek útra a dobozok. Ebből a tömegből ki kell emelkedni, és ennek a legegyszerűbb módja a nyomtatott, logózott ragasztószalag.

3. Professzionalizmus

Az első benyomás nagyon fontos. Az egyedi tapadószalag, ami az Ön vállalkozásának mini reklámja, nagyszerű benyomást tesz a csomag címzettjére. Azt mutatja, hogy Ön minden küldeményéről kiemelt módon gondoskodik, és figyelmet fordít a részletekre. Ez segít a termék és a cég iránti bizalom kialakításában, illetve a márkahűség megalapozásában.

4. Azonosítás

A nyomtatott ragasztószalag segítheti a dobozok tartalmának azonnali beazonosítását is. Ha különböző szalagokat használ (akár szabványos nyomtatott szalagokat), első ránézésre tudni fogja, hogy mit tartalmaz a raktározott doboz.

5. Biztonság

Ahogy a küldeménye elhagyja a raktárat, Ön nem tudja 100%-osan felügyelni. Az egyedi nyomtatott tapadószalag remek szabotázs-ellenes intézkedés is, mivel a tépett, felszakított szalag nem pótolható, és azonnal jelzi a csomag sérülését.

6. Különleges utasítások

A tárolás és a szállítás során elsőrendű fontosságúak azok az utasítások, amelyek a csomag tartalmát hivatottak megvédeni, pl. törékenység, doboz pozicionálása. A megfelelő szállítás eredményeként a csomag tökéletes állapotban érkezik meg a címzetthez, az utasításokkal ellátott ragasztószalag a további tárolást is elősegíti majd.

7. Csökkenti a csomagolóanyag költségeit

A nyomtatott ragasztószalag használata kiváltja a nyomtatott kartondobozok használatát. Ön csomagolhat egyszerű, szabvány kartondobozokba, amelyek jelentősen olcsóbbak, mint nyomtatottak, mivel az alapvető információk a ragasztószalagra kerülnek.

Melyek az előnyei az Uniotech saját gyártású, nyomtatott tapadószalagainak? Összefoglaltuk a lényeget 1 percben:


Nyomtatott tapadószalag megrendeléséért és egyedi árajánlatért keresse csomagolástechnológus kollégáinkat>>