19nov

Mi a különbség a zsugorfóliázó gép és az övező gép között?

Gyakran kérdezik tőlünk potenciális ügyfeleink, hogy néhány termék kötegeléséhez miért kellene annyira komplex csomagológépbe befektetniük, mint az övező zsugorfóliázó gép. Sok esetben valóban elégséges egy egyszerű, papír- vagy műanyagszalaggal kötegelő övező gépet beszerezni (ez utóbbit bandázsoló gépnek is nevezik). A két gépet könnyű összekeverni annak, aki új a csomagolástechnika világában. Elmagyarázzuk röviden, hogy mi a különbség.

Mivel tud többet a zsugorfóliázó gép?

Általában elmondhatjuk, hogy minél drágább egy csomagológép, annál többet várunk el tőle.

Ami a költségeket illeti, az övezés olcsóbb megoldás, mint a zsugorfóliázás. Ezzel nem okozunk meglepetést, mert az övezésnek kisebb a csomagolóanyag-igénye, és maga az övező gép is egyszerűbb, mint a zsugorfóliázó. Míg az övező gép feladata a szalag végtelenítése, a zsugorfóliázó gép a fólia lezárása után egy második lépésben a zsugorfóliát a termékre kell zsugorítsa. Általában elmondható, hogy az övezés csomagolóanyag szempontjából fele annyiba kerül, mint a hagyományos zsugorfóliával való csomagolás, illetve az övezőgép energiaszükséglete csupán töredéke a zsugorfóliázóénak.

 

Az ölelő zsugorfóliázó gép alkalmas ásványvizes palackok, sörösdobozok, üdítőitalok vagy tálcás és tálca nélküli dobozok csomagolására. A fóliaövet a termék (termékek) köré helyezik, amit a gép hegesztés után a termékre zsugorít. Azért beszélünk ebben az esetben övezésről, mert a burkolás csak részleges. Kiváló gyűjtőcsomagolás: gyakran használják a már becsomagolt termékek másodlagos csomagolásához. Az így becsomagolt termékek könnyen mozgathatók és szállíthatók: a két oldalon nyitott zsugorfólia révén a palackok, konzervek, sörösdobozok könnyen mozdíthatók.

 

Az ölelő zsugorfóliázó gép által készített csomagolás tartós és erős. Nem könnyű eltávolítani, a csomagoláson belül a termékek helyzete rögzített. Hogy mitől ilyen erős ez a csomagolási forma, arról itt írtunk.

Mikor jobb választás az övező (bandázsoló) gép?

 

Ha csak néhány, kis tömegű terméket szeretne összefogni, amelyek nem igényelnek különösebb védelmet, akkor valószínűleg az övezés az ideális megoldás. Tipikus alkalmazásait a gyógyszeriparban, vegyiparban, nyomdaiparban találjuk, de így kötegelik a bankjegyeket a bankok és a különböző pénzintézetek is.

 

Az Ön vállalkozásának melyikre lenne szüksége: zsugorfóliázó gépre vagy övező gépre? Segítünk kiválasztani>>