06nov

Újdonság az Uniotechnél: SWEED CE pántszalag aprító gép

A pántszalagok sokoldalú csomagolóanyagok, amelyek számos iparágban biztosítják a termékek megfelelő, sérülésmentes szállítását. A fém vagy műanyag pántszalag mindenütt jelen van, ahol biztonságosan akarnak dobozokat lezárni vagy egységrakományokat, raklapokat rögzíteni. A pántolással rögzített áru kicsomagolása után azonban a pántolószalagok hulladékká válnak. Sokszor nehéz a hulladékot összegyűjteni, tárolni, és elszállíthatóvá tenni.

 

A SWEED CE pántszalag aprító gép a szalagokat kb. 5 cm-es darabokra vágja, ezáltal a hulladék térfogata a töredékére csökken, kezelhetősége nő. A gép használatával akár 30-szoros térfogatcsökkentés érhető el! És nem csak könnyen kezelhetővé és könnyen szállíthatóvá válik a hulladék, de teljesen biztonságos is lesz, ami nem igazán mondható el a több méter hosszú szalagokról, amelyek beakadhatnak, fémszalagok esetén pedig komoly sérüléseket is okozhatnak.

 

Szeretné látni működés közben a pántszalag aprító gépet?

 

Nézze meg, hogyan aprítja az acél pántszalagot:

Ezek után nyilván a műanyag pántszalag sem jelent számára problémát:

 

Így aprítja a poliészter pántszalagot:

 

A pántszalag aprító gép a pántolószalagok újrafeldolgozásában is fontos szerephez jut. Mint minden műanyag, a pántszalagok is újrahasznosíthatók, és gazdaságosan újrahasználhatók más műanyag termékek formájában. A műanyagok biológiailag nem bomlanak le, a hulladéklerakókban gyakorlatilag a végtelenségig megmaradnak. Az újrahasznosításukkal csökkennek a hulladéklerakók költségei, és új alapanyag nyerhető a kőolajkitermelés megkerülésével. Sőt, maga a pántszalag is készülhet újrahasznosított műanyagból, például PET palackokból.

 

Miért olyan fontos egy vállalkozás számára az átgondolt hulladékgazdálkodás? Elsősorban azért, mert költségcsökkentéssel jár. Hiszen minden alkalommal, amikor a hulladékkezelők megérkeznek, és összegyűjtenek egy konténernyi hulladékot a termelőegységében, az a vállalkozás nyereségét érinti. A probléma ráadásul egyre nagyobb méreteket ölt, a jövőben a hulladék újrahasznosítása nagyon fontos költségmeghatározó tényező lesz a kereskedelemben és az iparban egyaránt. Valamikor régen még hasznot is húztak az ipari hulladékból (gyakran ellopták), ma már örülünk, hogy hajlandóak összegyűjteni, a jövőben pedig kemény pénzeket fogunk fizetni azért, hogy megszabaduljunk tőle. Ugyanez a jelenség játszódott le a papír- és kartonhulladék esetében is.

 

A legegyszerűbb, amit a hulladékkezelés költségeinek csökkentése terén megtehet az, hogy összehasonlítja, mennyibe kerül most a hulladék pántolószalagok elszállítása, és mennyibe kerülne akkor, ha a térfogatát az 1/30-ad részére csökkentené. Ebben az összefüggésben a pántszalag aprító gép beszerzése olyan befektetés, amin nem is kell gondolkodni. A befektetés rövid időn belül megtérül, ráadásul a berendezés környezetbarát, kíméli a környezetet és a fenntartható fejlődés szempontjából is ideális.

 

A SWEED CE pántszalag aprító gép technikai adatait megtalálja itt>>