11szept

A csomagolástechnika titka: mennyivel drágább a kézi csomagolás?

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a sikeres termelés kulcsa a gördülékeny és hatékony termékáramlás. Ennek lényegi pontja a csomagolás. Aki kézi csomagolással valósítja meg a terméke csomagolását, annak számolnia kell jópár hatékonyságromboló tényezővel. Az emberi hibák és tévedések, az ellentmondásos minőség, a folyamatosan növekvő munkaerőköltségek és egyéb működési nehézségek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a manuális csomagolás költséges és egyre költségesebb legyen. Pedig az összes ehhez hasonló probléma egy füst alatt megoldható egy automata csomagológéppel. Egy automata csomagolóberendezés hosszú órákon át működhet megállás nélkül, miközben folyamatosan ugyanazt a magas minőséget nyújtja. A csomagolástechnika feladata, hogy a kézierőt helyettesítve növelje a termelés hatékonyságát.

 

Bemutatunk 5 csomagológépet, amivel látványosan növelhető a termelés hatékonysága.

 

A kézi csomagolás drága. Mit ajánl a csomagolástechnika?

 

 1. Dobozösszeállító gép

 

A dobozösszeállító géppel 9-szer gyorsabb a munka, mint a hagyományos kézi összeállítás esetében. Ha Ön 500 dobozt csomagol naponta, akkor a gép ára már 12 hónap alatt megtérül! Könnyen beilleszthetők bármilyen gyártósorba, bármilyen méretű dobozhoz használhatóak.

 

Az automatikus csomagolóberendezés csökkenti az általános károkat azáltal, hogy egységes csomagolásokat készít minden egyes alkalommal. Sok esetben a növekvő munkaerőköltségek miatt esik a választás a dobozösszeállító gépre. Valóban, a gép működéséhez 1-2 személyre van csupán szükség.

2. Stretchfóliázók

A stretch fóliázó gépek akár 75%-kal csökkenthetik a csomagolóanyag költségeit a kézi fóliázáshoz képest. Ha Ön 20 vagy annál több raklapot csomagol naponta, megéri befektetni egy stretchfóliázó gépbe. Mivel a fóliát optimálisan feszíti meg, rendkívül stabil rakatokat csomagol. Ezáltal jelentősen csökkennek a rakatok széteséséből adódó károk.

3. Dobozzáró gépek

A dobozok lezárásának automatizálásával akár 600%-kal növelheti a teljesítményt! Általában 250 doboz/nap esetén ajánlott egy dobozzáró gép beszerzése, amelynek az ára pár hónap alatt megtérül. A gép 6-szor gyorsabban zárja le a dobozt, mint a manuális csomagolási módszer.

4. Tasakoló gépek

A tasakoló gépek akár 80%-kal csökkenthetik a munkaerőköltségeket. Az egyforma és minőségben is egyforma tasakok professzionális megjelenést biztosítanak. Milyen használati szint felett éri meg egy tasakoló gép beszerzése? Általában havi 10.000 tasak felett már mindenképp javasolt beszereni. Az esetek többségében már 1 év alatt megtérül a befektetés.

5. Pántológépek

Az egész termelési folyamatot gyorsítják, miközben az alkalmazottak tökéletes biztonságban vannak. Számos típus létezik, minél magasabb az automatizálási fok, annál gyorsabb pántolás valósítható meg a segítségükkel.

 

A fenti gépek bármelyike könnyedén gyártósorba illeszthető. A csomagolástechnika fejlődésével újabb és újabb típusok kerülnek piacra, amelyek a legspeciálisabb igényeknek is megfelelnek. Akármelyikre is essen a választása, a termelésbe való beillesztésével pozitív változást fog tapasztalni a hatékonyság terén.

 

Hatékonyabban szeretne csomagolni? Forduljon a csomagolástechnika szakértőihez>>