04szept

4 tévhit, ami megnehezíti az ideális vákuumcsomagoló gép kiválasztását

Függetlenül attól, hogy egy új folyamatot automatizál, vagy egy meglévő berendezést szeretne lecserélni korszerűbbre, a vákuumcsomagoló gép megvásárlása számos elvárást támaszt. A beszerzési folyamat általában az ideális megoldást kínáló gyártó megkeresésével kezdődik, ám ha megtaláljuk, még korántsem értünk utunk végére, hiszen a költségvetés, a rendelkezésre álló hely és egyéb tényezők könnyen eltéríthetnek a kezdeti tervünktől.

 

Ráadásul léteznek olyan széles körben elterjedt vélemények, amelyeket figyelembe véve a vásárlás folyamata kudarccal végződik: vagy meghiúsul, vagy olyan gép kiválasztását eredményezi, ami nem felel meg tökéletesen az eredeti célkitűzésnek. Az alábbiakban sorra megvizsgáljuk ezeket a tévhiteket.

 

Amit a vákuumcsomagoló gépről feltétlenül tudnia kell – olvassa el vásárlás előtt!

 

 1.tévhit: Minden vákuumcsomagoló gép egyenlő.

 

Figyelmen kívül hagyni a csomagológépgyártók innovációit és a csomagolástechnikai ipar újdonságait egyet jelent az idő és a pénz pazarlásával. A gyártó termékeinek  és azok alkalmazási körének az ismerete, továbbá az ügyfélvélemények értékes betekintést nyújtanak a berendezés működésébe. A legszerencsésebb olyan ügyfelekkel beszélni, akik kihívásokkal szembesültek, mert az ő tapasztalataik értékesek lehetnek az Ön számára is. Ha speciális igényei vannak, olyan gyártót kell keresnie, amelyik vállalja a berendezések egyéni igényekhez való alakítását.

2.tévhit: Ha vákuumcsomagoló gépet vásárol, legcélszerűbb az ár alapján választani.

A legkevésbé költséges megoldás sokszor a legdrágábbnak bizonyul. A tapasztalat, a rendszerjellemzők, a technológia és a dizájn mind befolyásolják az árképzést. Ha mindenképp az ár alapján kell a döntést meghozni, akkor nem a berendezés árát kell figyelembe venni, hanem a berendezés árához számoljuk hozzá az üzemeltetési költségeket is (energiafogyasztás, munkaerő szükséglet, csomagolóanyag-szükséglet, kiegészítők, szervizelés). Ennek alapján már jó döntést lehet hozni.

3.tévhit: Megújítani a technológiát anélkül, hogy figyelembe venné a vállalkozása várható növekedését, illetve saját iparága fejlődését.

Egy sikeres vállalkozás célja a növekedés. Az a csomagológép, ami tökéletes volt 5 évvel ezelőtt, ma már a termelés kerékkötőjének bizonyulhat. Fontos, hogy Önnek határozott elképzelései legyenek, és ezt mondja is el a gyártónak, forgalmazónak. Amikor új vákuumcsomagoló gép beszerzését tervezi, mérlegelnie kell a vállalkozás növekedésével és a technológia fejlődésével járó változásokat is. Tájékozódjon arról, hogy a kiszemelt berendezés esetén lehetségesek-e a későbbi módosítások, hozzáigazítások a megváltozott körülményekhez.

4.tévhit: Mindent tudok erről a gépről!

Ön tisztában van a saját elvárásaival, amelyekre megoldást nyújthat a vákuumcsomagoló gép. A gyártó bemutatja a csomagológép legfőbb erősségeit, és ígéretet tesz arra, hogy az Ön számára is ideális lesz. A valóságban meg kell találni az összhangot a termékjellemzők és a vállalkozás szükségletei között. Az Uniotechnél ezért is tartjuk fontosnak, hogy csomagolástechnológus szakértőink segítő kezet nyújtsanak a megfelelő csomagológép kiválasztásában, beüzemelésében.

 

Kérdése van a vákuumcsomagoló gép kapcsán? Tegye fel nekünk ma>>