02júl

Ellenőrző lista raklapfóliázó gép vásárlásához – Uniotech

A müzlitől a betonelemig számos termék szállításának és tárolásának egyik legfontosabb szereplője a raklapfóliázó gép. A csomagolóiparban azt szoktuk mondani, hogy bármit be lehet stretchfóliázni. Vannak olyan ritka esetek, amikor a termék különleges bánásmódot és előkészítést igényel, de az esetek túlnyomó többségében igaz: a raklapfóliázó gép minden rakatot becsomagol.

 

Természetesen az a stretchfólia és csomagolási mód, amit a müzlisdobozokhoz ideális, nem feltétlenül lesz a legjobb módja a betonelemek csomagolásának. Ezért fontos, hogy a hatalmas választékból a termékéhez leginkább megfelelő raklapcsomagoló gépet válassza.

Mit kell tudni annak, aki raklapfóliázó gépet vásárol?

 

Első lépésben egy általános igazságot kell megfontolnia:

Önnek nem kell a raklapfóliázó gépek szakértőjének lennie. Az Ön feladata megtalálni a raklapfóliázó gépek szakértőjét.

 

Ön ismeri a saját vállalkozását. Ismeri a saját szakterületének az előnyeit és hátrányait, ismeri a termékeit és az ügyfeleit, a szállítási módokat. Amit valószínűleg nem ismer az, hogy milyen érvek és ellenérvek szólnak egy bizonyos típusú raklapcsomagoló gép mellett vagy ellen.

 

Egy tapasztalt csomagolástechnológus, csomagolóanyag-gyártó vagy csomagológép-forgalmazó ismeri a gépeket, a különbségeket, és segíthet Önnek a megfelelő gép kiválasztásában. Éppen ezért fontos, hogy a gép megvásárlása előtt megtalálja azt a megbízható szakértőt, akinek bátran hagyatkozhat a tapasztalatára.

 

Megtalálni a megbízható szakértőt – de hogyan?

 

Mielőtt elmerülne a gépmodellek és funkciók tanulmányozásába, meg kell találnia azt a csomagolástechnológus szakértőt, akivel együtt tud dolgozni. Márpedig ez nem könnyű feladat.

 

Éppen ezért összeállítottunk egy ellenőrző listát, ami megkönnyíti a raklapfóliázó gép gyártójának, illetve forgalmazójának kiválasztását. Ez a lista áttekinti a legfontosabb jellemzőket és szolgáltatásokat, amelyek egy jó gyártót, forgalmazót jellemeznek.

Használja az alábbi ellenőrző listát

 

  • A géppel együtt használati útmutatót is kap, ami lépésről lépésre leírja a gép működését, és tartalmazza a hibaüzenetek kezelési eljárását is.
  • A gyártó vagy forgalmazó beüzemeli a csomagológépet, és segítséget nyújt a használat kezdetén.
  • Ha szüksége van cserealkatrészre, azt rövid határidőn belül be tudja szerezni.
  • A garancia legalább 2 éves.
  • Szerviz szolgáltatás biztosítása.
  • Ha sürgősen szüksége van a szerviztechikusra, akkor az a lehető legrövidebb időn belül a  rendelkezésére áll.

 

Ha a fenti pontok mind igazak a gyártóra vagy forgalmazóra, akkor biztos lehet benne, hogy a raklapfóliázó gép könnyebbé és nem nehezebbé fogja tenni az Ön számára az elkövetkező éveket.

 

Raklapfóliázó gépet vásárol? Itt megtalálja a megbízható szakértőt>>