05jún

10 hétköznapi trükk, amihez csak ragasztópisztoly kell – Uniotech

 

Kedvenc barkácseszközünk, a ragasztópisztoly nélkülözhetetlen eszközzé vált a mindennapokban. Hogy miért? Olyan sok lenyűgöző ragasztópisztolyos projekt létezik – például itt talál egy 20-as listát –, hogy garantáltan jut minden esős délutánra belőlük.

 

 

De tudta, hogy a kézműves célokon túl a ragasztópisztoly hatalmas segítség lehet a ház körüli munkák terén is? Vagyis nem feltétlenül kell a dekorációk mesterének lennie ahhoz, hogy ez a remek gép jól fogjon otthon, mert számos hétköznapi problémát oldhat meg a segítségével.

Nem érdekli a kézművesség? A ragasztópisztoly akkor is hasznos lesz!

1.Kicsapódik az ajtó

 

Apróság, de az ajtóütköző hiánya sok esetben bosszúságot és anyagi kárt okoz. Gondoljon csak a frissen meszelt falra kicsapódó ajtóra… Minimális, de annál bosszantóbb kár.

Így készítsen ajtóütközőt pillanatok alatt: egy palack kupakjának tetejét vonja be vastagon hot-melt ragasztóval. A kupak száját is kenje be, majd ragassza egy ragasztószalag nem tapadó oldalára. A ragasztószalag segítségével rögzítse a kupakot a falra a kilincs magasságában.

2.Leszakad egy gomb

Nem kell tűvel, cérnával bajlódni! Amikor a ragasztópisztoly bemelegedett, egy csepp ragasztóval rögzítse a gombot. Ráadásul még leszakadni sem fog egykönnyen!

3.A kép mindig elcsúszik a falon

Tegyen a kép négy sarkára egy-egy ragasztóadagot, és rögzítse a kívánt pozícióban. Csak pár pillanatot kell várnia, amíg a ragasztó kihűl. Ekkor létrejön az erős kötés, a kép többé nem mozdul el.

4.A bútor üveglapja mozog

Mivel a hot-melt ragasztó a különböző anyagokat is kiválóan ragasztja, az üveglapot ragasztópisztoly segítségével könnyen rögzítheti fához, fémhez.

5.Tele a lakás a házikedvenc szőrszálaival

Cica- vagy kutyasimogató kesztyű házilag: egy mosogatókésztyű ujjait és tenyerét pöttyözze hot-melt ragasztóval. Az így létrejött felület könnyedén összegyűjti majd a feleslegessé vált szőrszálakat.

6.Elveszett a műanyag talp, csavarfejtakaró, furattakaró

Ezek az apró tárgyak könnyen elszóródnak. Szerencsére hasonló formát könnyen kanyaríthatunk egy ragasztópisztollyal.

7.Csúszik a lábtörlő

A legegyszerűbb csúszásgátló egy ragasztópisztollyal készíthető: rajzoljon hullámvonalat a lábtörlő (vagy szőnyeg) hátoldalára. Száradás után helyezze vissza, ezentúl bátran használhatja.

8.Éles kés

Hogy ne okozzon sérülést, miközben benyúl érte a fiókba, készítsen rá védőtokot. Csavarjon a kés pengéjére sütőpapírt, majd rajzoljon a papírra a ragasztópisztollyal előbb vízszintes, majd függőleges vonalakat. A cél az, hogy hálószerű mintázatot kapjon. Száradás után távolítsa el a kést, a sütőpapírt: kész a legegyszerűbb pengevédő!

9.Csattan a fiók

Minek csillapítót vásárolni, ha otthon másodpercek alatt elkészítheti? A fiók belső oldalára vigyen fel egy hot-melt ragasztósávot, hogy az ütközzön a bútorlappal.

10.Állandóan kifogy a ragasztórúd

Az utolsó trükk igazából azoknak a problémájára kínál megoldást, akik gyakran használják a ragasztópisztolyukat. Gyakori használat mellett ugyanis a hot-melt ragasztórudak hamar elfogynak, általában a munka kellős közepén. Ha nem akarja állandóan megszakítani a munkáját az újratöltéssel, ragasszon össze pár rudat! Egy csepp elég ahhoz, hogy erős kötést képezzen, az extrahosszú ragasztóanyaggal pedig elmerülhet a munkában.

 

Nálunk talál megbízható ragasztópisztolyt a ház körüli munkákhoz>>