22máj

A páramentes zsugorfólia előnyei – Uniotech

 

 

Páramentes zsugorfólia – hatalmas lehetőségek egy csomagolóanyagban

 

Hűtést igénylő friss termékek csomagolására készült páramentes zsugorfólia termékünk vékony páragátló réteget tartalmaz, ami megakadályozza a páralecsapódást a fólia belső felületén. A pára lecsapódása a hőmérsékletváltozással járó teljesen természetes folyamat, ami viszont sokat ront a termék esztétikumán. A ködös, homályos csomagolás kételyeket ébreszt a vásárlóban a termék frissességét illetően, és meghiúsítja a zsugorfólia fő feladatát: láthatóvá, tapinthatóvá és ezáltal ínycsiklandozóvá tenni a becsomagolt élelmiszert.

 

A csomagoláson belül jelentkező párásodási folyamat másik nagy hátránya, hogy a termék romlását okozhatja. A károsodás elkerülése érdekében páramegkötő anyagokat kell alkalmazni, fóliatermékek esetében páragátló réteget.

 

Páramentes zsugorfóliával könnyebb

 

A páragátló rétegnek köszönhetően a fólia belső felülete tiszta marad, ezért ideális bemutató csomagolás, ami étvágygerjesztőn prezentálja a friss terméket a boltok, szupermarketek polcain.

 

A páramentes zsugorfólia kiváló optikai tulajdonságokkal rendelkezik, amit kiegészít a magas teljesítmény és a mikrohullámú sütőkkel való kompatibilitás. Éppen ezért a páramentes zsugorfólia a legjobb fóliatermék a hűtést igénylő friss élelmiszerek számára. Ilyenek az előmosott zöldségek és gyümölcsök, illetve a tálcán csomagolt sajtok, feldolgozott hústermékek, készételek.

 

Költséghatékony csomagolóanyag: nem elhanyagolható tényező, hogy lehetővé teszi a csomagoló számára, hogy csökkentse az anyaghasználatát. Ehhez hozzájárul az eltarthatóság növelése, hiszen az élelmiszeriparban a cél mindig az, hogy a termék minél hosszabb ideig őrizze meg jó minőségét és fogyaszthatóságát.

 

Miben különbözik a páramentes zsugofólia a hagyományos típustól?

 

A zsugorfóliának rengeteg előnye van, a 10 legfontosabbat ebben a cikkben olvashatja el.

A páramentes fólia csak növeli a kedvező tulajdonságok sorát:

  • páramentes, vagyis a páragátló réteg meggátolja a csomagoláson belüli pára lecsapódását
  • magas fényű, víztiszta, rendkívül esztétikus csomagolás
  • hozzájárul a termék eltarthatóságának növeléséhez
  • ellenállóbb az átlyukasztással szemben
  • az előállítási eljárásnak köszönhetően jobban hegeszthető és ütésállóbb

 

A zsugorfólia elősegíti az élelmiszerbiztonsági követelmények betartását: minimálisra csökkenti a csomagolás során a keresztszennyeződés kockázatát. A csomagolt termék védve van a portól, párától és a szennyeződésektől.

 

További zsugorfólia termékek az Uniotech kínálatában>>