10máj

Hogyan működik a fóliahegesztő? – Uniotech

A fóliahegesztő egy fűtött huzalt használ a műanyag fóliák, zacskók lezárásához. A hegesztőkar zárásával a felforrósodott hegesztőhuzal érintkezésbe lép a műanyaggal, a fólia megolvad, és létrejön a zárás.

 

A vonalhegesztő kiválóan működik különféle fóliatermékekkel, laminált fóliákkal, fóliabevonatú nátronpapír zacskókkal. A vonalhegesztőket különböző méretben gyártják. A hegesztőhuzal keresztmetszete határozza meg a zárás formáját. Ha lapos, a hegesztési szélesség nagyobb, a zárás erősebb. Ha a keresztmetszet kerek, a hegesztési szélesség keskenyebb, kevésbé feltűnő, kisebb zacskókhoz ajánlott.

 

Lássuk, hogyan működik ez a népszerű csomagológép!

 

Így használjuk a fóliahegesztőt

 

A hegesztőkar hőálló anyagból készül, úgy tervezték, hogy közvetlen érintkezésbe kerülhet a felfűtött hegesztőhuzallal. A hegesztés művelete egyszerű: a zacskót a hegesztőszálra helyezzük, a kart rázárjuk. A hegesztőkar rugóinak köszönhetően a felhasználó nyomást gyakorolhat a tasakra, fóliákra.

 

A kar lezárása működésbe hoz egy mikrokapcsolót, és az elektromos áram elkezdi a hegesztőhuzal felfűtését. Egyúttal kigyúl egy jelzőfény is, ami jelzi, hogy a hegesztés megkezdődött.

 

Amikor a mikrokapcsoló bekapcsol, a hegesztőhuzal gyorsan felmelegszik. A huzal hője megolvasztja a fóliaterméket. A hegesztőkarra gyakorolt nyomás hozzájárul, hogy a megolvadt rétegek egyesüljenek.

 

A hegesztés befejezése

 

A hegesztés befejezésekor a jelzőfény kialszik. A kerek huzalos fóliahegesztő a hegesztés után levágja a felesleges fóliát, a lapos huzalos nem.

 

Az elkészült hegesztési varrat sima, egyenes, ráncok nélküli, a szélesebb típusoknál bordás. Egy jó vonalhegesztő megfelelően zárja le a tasakokat, és ezzel nagyban hozzájárul a becsomagolt termék portól, párától való védelméhez, illetve az élettartamának növeléséhez.

 

Kinek előnyös beszerezni egy fóliahegesztőt?

 

A fóliahegesztő jellegzetesen a KKV szektor csomagológépe: kis és közepes termelékenységű vállalkozások számára ideális. A gép különböző típusokkal alkalmazkodik a termelési sebességhez. A lábpedálos hegesztőnél a hegesztőpofák zárása egy pedállal történik, ezért a tasakok elhelyezése pontosabb és gyorsabb. Az automata hegesztőnél az operátor egyetlen feladata a tasakok precíz behelyezése. A lehegesztett végtermékeket szállítószalag viszi tovább.

 

A tökéletes hegesztéshez keresi a tökéletes gépet?

Fóliahegesztő választékunkat megtekintheti itt>>