19márc

Ezt a 3 kérdést tegye fel, ha raklapfóliázó gépet vásárol

A kézi fóliázásról gépire való áttérés befektetést igényel, a jó hír viszont az, hogy az ára gyorsan megtérül. A felszabaduló munkaerő, a lényegesen jobban védett szállítmányok és a csomagolóanyag-megtakarítás rövid idő alatt behozza a kezdeti befektetést. Mielőtt azonban több százezer forintot befektetne egy raklapfóliázó gépbe, feltétlenül válaszolja meg az alábbi kérdéseket.

 

 

 

  • Melyik a legkisebb és a legnagyobb rakat, amit a raklapfóliázó gép le kell tudnia csomagolni?

 

 

A rakatok pontos méretének (szélesség x hosszúság x magasság) és tömegének ismerete a biztosíték arra, hogy az új gép a vállalkozása összes csomagolási igényét le fogja fedni. A túl széles rakatok beleütközhetnek a raklapfóliázó gépbe forgatáskor. A túl magas rakománnyal előfordulhat, hogy nem csomagolja be teljesen a gép. A túl alacsony rakatot nem érzékeli a fotocella, amely a rakomány magasságát érzékeli. Ilyen és ehhez hasonló esetek fordulhatnak elő a későbbi használat során, de kis odafigyeléssel elkerülheti ezeket a bosszúságokat.

 

 

  • A becsomagolandó termékek feketék (sötét színűek)?

 

A rakomány színének egyetlen szempontból van jelentősége: ez a magasságérzékelő fotocella működése. A legtöbb raklapfóliázó gép ugyanis fotocella segítségével érzékeli a rakomány magasságát. Az érzékelő által kibocsájtott fénysugarat a fekete vagy sötét színű rakat elnyeli, így gyakorlatilag láthatatlan marad a fotocella számára.

 

Vannak azonban olyan érzékelők, amelyek számára nem jelent akadályt a fekete felület. A lézeres érzékelők esetén a fénysugár nem kell visszatérjen az érzékelőbe ahhoz, hogy információja legyen a becsomagolandó termékekről. Olyan rakatokat is be tudnak csomagolni, amelyeken réseket érzékelnek, például csöveket vagy hiányzó dobozos rakományokat.

 

 

  • Hogyan fognak felkerülni a raklapok a gép forgótányérjára?

 

A raklapokat a raklapfóliázó gép tányérjára kell helyezni a csomagoláshoz. Általában villástargoncát vagy gyalogemelőt használnak ehhez a művelethez. Ha kevés a helye, vagy nehéz a rakománya, megkönnyíti a munkáját a patkótányéros kivitel. Gyakran használnak felhajtó rámpát a forgótányérhoz illesztve, mely lehetővé teszi a rakat felhelyezését gyalogkíséretű békával is.

 

Javasoljuk, hogy raklapfóliázó gép vásárlásakor kérje csomagolástechnológus munkatársaink segítségét, hogy biztosan a legjobb megoldást kapja!

 

Félautomata forgótányéros raklapfóliázó gépeinket megtekintheti itt>>

 

 

Automata forgótányéros raklapfóliázó gépeinket megtekintheti itt>>