12márc

Vége a jó világnak? Az új légpárnás fóliát nem lehet kipukkasztani

 

Sokakat letört három évvel ezelőtt a pukkasztás végét bejelentő hír: a légpárnás fóliát forgalomba hozó Sealed Air Corporation (melynek társalapítója a légpárnás fólia egyik feltalálója, Alfred Fielding volt) elbúcsúzott a hagyományos buborékfóliától. Az internetet megtöltötte a felháborodás, gyakorlatilag senki sem volt, aki örömmel fogadta a technológiai újítást.

 

Mi a gond a hagyományos légpárnás fóliával?

 

Bár a légpárnás fóliát korosztálytól függetlenül mindenki imádja, és vitathatatlan érdemei vannak a termékek biztonságos szállítása terén, egyetlen pici szépséghibát felróhatunk neki. A csomagolóanyag szállítását és raktározását megnehezíti, hogy viszonylag sok helyet foglal el. Ez pedig a szállítási költségeket is befolyásolja.

 

Ezt a hátrányt küszöbölték ki az iBubble Wrap névre keresztelt csomagolóanyaggal, aminek a lényege, hogy leeresztett állapotban szállítják a buborékfóliát, és azt csupán felhasználás előtt töltik fel levegővel egy kis pumpával. Az iBubble Wrap úgy néz ki, mint a hagyományos társa, annyi a különbség, hogy a buborékok kapcsolatban állnak egymással. Ezért nem lehet kellemesen pukkasztgatni, mivel a fólia kiszakadásával egy teljes buboréksorból távozik a levegő.

 

Miért forgalmazzuk még mindig a hagyományos, pukkasztható változatot?

 

Mert mi magunk is imádjuk a buborékokat nyomogatni? (Igen.)

Elsősorban azért, mert eredetileg szó sem volt arról, hogy az új buborékfólia bevezetésével többé nem fogják a hagyományos változatot gyártani. A Sealed Air mellett több légpárnás fóliát gyártó cég, páldául a Storopack, a Polyair vagy a Pregis foglalkozik a csomagolóanyag fejlesztésével, és emellett gyártják a hagyományos változatot is.

 

A leeresztett állapotban szállított térkitöltő koncepciója valójában nem új. Mi is forgalmazunk levegő alapú térkitöltő gyártókat, amelyek előre perforált és hegesztett tömlő fóliából készítenek térkitöltő párnákat.  A raktározási és szállítási díjak növekedésével azonban a nagy buborékfólia-gyártók szükségesnek látták, hogy ezt a kiváló csomagolóanyagot ilyen irányba fejlesszék. A könnyen és olcsón szállítható és raktározható csomagolóanyagok iránti kereslet növekvő tendenciát mutat.

 

A csomagolóanyagok a piac igényei szerint változnak. Évről évre új anyagok jelennek meg, a hagyományos típusokat is tökéletesítik. Az Uniotech felkészülten várja, hogy az Ön csomagolási igényeit kiszolgálja.

 

Légpárnás fólia rendelése itt>>

 

 

Légpárnás fóliát, illetve térkitöltőt gyártó gépeinket megtekintheti itt>>