10jan

Amit a stretchfóliázó gépről tudni kell – olvassa el vásárlás előtt!

Minden vállalkozásnak, amelyik nehéz vagy magas raklapokat csomagol, érdemes beszerezni egy stretchfóliázó gépet, ugyanis ezeknek a rakományoknak a biztonságos fóliázása manuális módszerrel elég körülményes. Körülményes, sokszor a lehetetlen határát súrolja. Ugyanígy jó befektetés azoknak is, akik sokat csomagolnak, netán a kézi raklapfóliázás lassítja a termelés ütemét.

 

A stretchfóliázó gép vásárlásának alapkérdése: mikor térül meg a befektetés?

 

Egy stretchfóliázó gép vásárlása olyan befektetés, ami hamar megtérül, ha számos raklapot kell becsomagolni naponta, illetve hetente. Hogy pontosan mikor térül meg a befektetés? Vásárlás előtt ajánlott összeírni a válaszokat az alábbi kérdésekre.

 

Hány raklapot csomagol stretchfóliával naponta, hetente, havonta?

Ez a szám eldönti, hogy érdemes-e befektetnie egy raklapfóliázó gépbe. Ha nem tud munkaerőt megtakarítani, mert csak pár raklapot csomagol hetente, jobban megéri, ha a kézi fóliázásnál marad, vagy beszerez egy használt gépet.

 

Havonta mennyit költ stretchfóliára?

A havi vagy az éves költségből kiindulva a stretchfóliázó gépre való áttérés 10%-tól akár 30%-ig való fólia megtakarítást eredményezhet. A legtöbb ügyfelünk erre a számításra alapozott, amikor a befektetés megtérülését kiszámolta, és ez bizonyult a döntő érvnek a stretchfóliázó gép megvásárlása mellett.

 

Mekkora termékveszteséggel számol havonta, évente?

A raklapfóliázó géppel és a megfelelő stretchfóliával történő rakományrögzítés  jelentős mértékben képes csökkenteni a termékveszteséget. Ha a széteső raklapok jelentős károkat okoznak a vállalkozásában, a raklapcsomagoló gép megoldást jelent a problémájára.

 

A kézi fóliázás lassítja a termelés sebességét?

Sok esetben a csomagolás sebessége, pontosabban a lassú üteme gátolja a termelés fejlődését. Gépi raklapcsomagolással a termelés ütemét a duplájára vagy akár a triplájára emelheti, munkaerő megtakarítás mellett.

 

Hány magas raklapot csomagol naponta, hetente, havonta?

Ami a kézi fóliázás számára kihívás, az a stretchfóliázó gép esetében csak beállítás kérdése. Amennyiben Ön naponta több nehezen csomagolható raklapot is fóliáz, hatalmas hasznát veszi majd a raklapfóliázó gépnek.

 

A stretchfóliázó gép előnyei könnyen beláthatóak. Reméljük, a fenti kérdések megválaszolásával el tudta dönteni, szüksége van-e a vállalkozásának egy stretchfóliázó gépre. Ha a vásárlás mellett dönt, szívesen állunk rendelkezésére a megfelelő stretchfóliázó gép kiválasztásában. Keressen bennünket itt>>