12dec

Mától az áruját egy grizzly védheti! GrizzlyBag rakományrögzítő légzsák

Lehet, hogy ezentúl az Ön árujának a biztonságát is egy grizzly medve fogja szavatolni? Miért is ne, hiszen a GrizzlyBag rakományrögzítő légzsák (de nevezhetjük térkitöltő zsáknak vagy párnazsáknak is), rendkívül erős és és ellenálló, a legrázósabb szállítási útvonalakon is megállja a helyét.

 

Mikor jön jól a rakományrögzítő légzsák?

 

A GrizzlyBag légzsákok konténerekben, pótkocsikban és egyéb szállítási eszközökben hivatottak kitölteni az üresen maradt helyeket. A hagyományos térkitöltőkkel szemben, ahol a levegővel töltött zsákokat helyezzük például a dobozokba, a légzsákot csak akkor töltjük meg levegővel, amikor az áru már a helyére került. A helyben történő felfújás garantálja, hogy tökéletesen megtámasztja az árut, stabilizálja azt, így megelőzhető a szállítással együttjáró mozgásból, rázkódásból adódó sérülés.

 

A GrizzlyBag külső rétege erős és a környezeti hatásokkal szemben rendkívül ellenálló PP (polipropilén), ami felveszi a külső erőhatásokat. A belső réteg koextrudált PE (polietilén), ami légmentesen zárható, és ezért megbízhatóan megtartja a levegőt. Ideális nehéz rakományokhoz, hosszú szállítási útvonalakhoz, időjárási viszonyoktól függetlenül.

 

A GrizzlyBag légzsákok elérhetők standard méretben: 600×1200 mm, de egyéb típusokkal is ki tudjuk szolgálni az igényeket.

 

Szállításbiztos egységrakományok képzése

 

A tengeri szállításban 1956 óta használnak konténereket. 1961- ben standardizálták a szállítókonténer méreteit (ISO-konténer), ezek a mai napig érvényesek. Ma a nemzetközi szállítás több mint 70%-a kontérek segítségével történik. Fontos, hogy a konténerekbe történő csomagolás szakszerű legyen, mert a tengeri szállítással járó költségcsökkentésnek csak az örülhet, aki biztonságban tudja leszállítani az áruját.

 

Hogyan csökkenti a GrizzlyBag a balesetek kialakulásának kockázatát?

 

Nem is gondolnánk elsőre, hogy a térkitöltő légzsák jelentős szerepet játszik a balesetek számának csökkentésében. Egy német tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a német közutakon a kamionbalesetek egyik leggyakoribb oka a rosszul megoldott rakományrögzítés. Eszerint a német kamionok csaknem 70%-ában a szállítmány vagy elégtelenül, vagy egyáltalán nincs rögzítve. Nem mindegy tehát, hogyan indítjuk útra a termékeinket: a megfelelő csomagolás magán a terméken kívül a szállítóeszközt is védi. A legjobb módja a szállítási kockázatok csökkentésének: sérülések, balesetek, kártérítések.

 

Keresse csomagolástechnológus munkatársainkat, hogy termékének és a szállítási módnak elemzésével kiválasszuk az egyéni felhasználáshoz legalkalmasabb légzsákot>>