24nov

Miért kell annyit foglalkozni a csomagolóanyag kiválasztásával?

 

Csomagok ezrei indulnak útra és érkeznek meg a naponta mindenütt a világon. A feladóik sokszor nem is fordítanak különösebb figyelmet arra, hogy hogyan vannak a különbőző termékek becsomagolva, a csomagolóanyag kiválasztása mondhatni véletlenszerűen történik. Összegyűjtöttünk pár szempontot, amit érdemes megszívlelni akkor, amikor csomagot küld.

 

Milyen csomagolóanyagot válasszon, ha webáruházat működtet?

 

Bizonyára Ön is hallott már vicces történeteket összekevert csomagokról, vagy pazarlóan összeállított rendelésekről (fogkefe a cipősdobozban). Esetleg Önnel is előfordult már, hogy a várva várt csomag sérülten érkezett célba, és öröm helyett bosszúságot és további gondokat okozott?

 

Nos, ennek az a magyarázata, hogy nincs univerzális csomagolóanyag, és nem lehet mindent ugyanazzal a módszerrel csomagolni – ha fontos a végeredmény, a vásárlói elégedettség, továbbá az, hogy ne dobja ki a pénzt feleslegesen az ablakon.

 

Mert többről van szó, mint egy egyszerű dobozról.

 

Néhány sokoldalúan felhasználható csomagolóanyag

 

  • Légpárnás fólia. Az egyik legnépszerűbb csomagolóanyag. A különböző fajtái különböző szintű védelmet nyújtanak. Felfogja a rázkódásból és ütődésből adódó sérüléseket. Könnyen kezelhető, vágható, perforálható, hasítható. Antisztatikus változatába elektronikai cikkeket is lehet csomagolni. Létezik környezetbarát változat is, ami hamar lebomlik.
  • Hegeszthető fóliák. Amint a csomagja elhagyja a cége kapuját, ki van téve az időjárás viszontagságainak. Ha szeretné biztonságban tudni a termékét, vízhatlan zárással tökéletes védelmet biztosíthat még a legmakacsabb záporok idején is.
  • Térkitöltők. Egyszerűen nem lehet elkerülni, hogy üres hely maradjon a csomagolódobozban. Hogy ne okozzon problémát a rázkodás, térkitöltővel ki kell párnázni a dobozt. A térkitöltő lehet papír alapú (akár saját magának is gyárthatja papírhulladékból) vagy műanyag alapú (párna, hab, csipsz).
  • Légpárnás boríték. A kisméretű, érzékeny termékek legegyszerűbb csomagolóanyaga. Rengeteg eset van, amikor nincs szükség dobozra: a légpárnás boríték erős, könnyű és kis helyet foglal.

 

Felcímkézni a csomagot

 

Alapvetőnek tűnik, mégis érdemes rá kitérni. Egy egyszerű papírcímke ugyanis sok esetben nem elég. Érdemes védelmet nyújtani az értékes információknak, például egy okmánytasak segítségével.

 

A csomagolóanyagok piacán állandóan újabb és újabb termékek tűnnek fel. Ha szeretne képben lenni az újdonságokkal, hogy előnyösebb feltételekkel csomagolhasson, vegye fel velünk a kapcsolatot>>