22nov

Kézi stretch fólia vagy zsugorfólia? Válassza a megfelelőt!

A kézi stretch fólia és a zsugorfólia a két legnépszerűbb csomagolóanyag, amit gyűjtőcsomagolásnál használunk. Mindkét fóliatermék védelmet nyújt a nedvességgel a porral, illetve a dézsmálással szemben, és kiválóan rögzíti a termékeket az anyagmozgatás és a szállítás során.

 

E két csomagolóanyagnak sok közös tulajdonsága van, hiszen mindkettő műanyagból készül, erősek és rugalmasak. Megjelenésükben is hasonlóak, ezért is van az, hogy sokan úgy gondolják, teljesen mindegy, melyiket válasszák, mert ugyanúgy fognak teljesíteni a különböző alkalmazási területeken.

 

Kézi stretch fólia vagy zsugorfólia? Miben különböznek?

 

Amit ők nem tudnak: a stretch fóliának és a zsugorfóliának vannak teljesen egyedi tulajdonságai is. Lássuk, miben különbözik ez a két fóliatermék!

 

A kézi stretch fólia

 

Alapanyaga a polietilén. Kiváló nyújthatósággal (egyes típusoknál elérheti a 300%-ot) rendelkező műanyag fólia, amit elsősorban rakatok rögzítéséhez használnak. A nyújthatóság és az alakvisszanyerő-képesség alapozza meg azt a nagyfokú tapadóképességet, ami nagyszerű védelmet biztosít a rakománynak még mozgatás esetén is. Ahhoz, hogy a stretch fólia magasszintű védelmet nyújtson, nincs szükség ragasztóanyagra vagy hőre, a csomagolóanyag szerkezete garantálja azt, hogy az áruja egyben marad.

 

Alacsony előállítási költségének hála, a kézi stretch fólia olcsóbb, mint a zsugorfólia. Rendkívül gazdaságos csomagolóanyag, hiszen kis- vagy középszintű felhasználás esetén még gépre sincs szükség a felviteléhez.

 

A zsugorfólia

 

A legtöbb fajtának a poliolefin az alapanyaga. A stretch fóliától eltérően nem kell szorosan megfeszíteni a becsomagolandó termékek körül. Elég lazán felhelyezni (mintha tasakba csomagolnánk), majd a zsugorítás folyamán, a magas hő hatására fog a fólia a termékekre szorosan ráfeszülni. A megfelelően magas hőmérséklet esetén ugyanis a zsugorfólia megolvad, és a termék felületeinek függvényében zsugorodik. A zsugorfólia csak egy bizonyos mértékig zsugorodik, ezért ki kell számítani azt, hogy mekkora mennyiséget használjunk fel, amikor csomagolunk.

 

Ami az árát illeti, a zsugorfólia drágább, mint a stretch fólia. Felhelyezéséhez gépre van szükség, kamrás zsugorfóliázóra, zsugorfóliázó pisztolyra, zsugoralagútra. Nagy előnye viszont, hogy kiváló minőségben nyomtatható, logózható, termékcímkeként is kitűnően teljesít: magas fényű, élénk színek, figyelemfelkeltő csomagolások készíthetők belőle.

 

A kézi stretch fólia és a zsugorfólia egyaránt megfelelő védelmet nyújt a termékének. Ön tudja, hogy pontosan milyen csomagolási feladatokhoz keres csomagolóanyagot, mi segítünk eldönteni, hogy melyik fogja a legjobb eredményt nyújtani.

 

Mi az Uniotechnél azért dolgozunk, hogy minden csomagolási feladatot egyszerűvé és gazdaságossá tegyünk.

Forduljon hozzánk, ha optimalizálna csomagolási folyamatait, ha stretch fóliát, zsugorfóliát vagy egyéb csomagolóanyagot keres>>