16nov

Mit keres a zsugorfólia az uborkán?

Miért zsugorfóliázzák a kígyóuborkát? Első látásra valószínűleg teljesen feleslegesnek tűnő, csak a hulladékot növelő csomagolási túlkapásnak tűnik. Pedig nem így van: nyomós oka van a termesztőnek, hogy így csomagolja ezt a közkedvelt zöldségfélét.

 

Hihetetlen, hogy a zsugorfólia erre is jó

 

A kígyóuborka egész évben megtalálható uborkafajta. Tárolásáról annyit kell tudni, hogy hidegérzékeny, a 8-10 ℃ az ideális tárolási hőmérséklete (ez a hűtőszekrény alsó tárolási fiókja általában). Hűtőben kb. 2,5-3 hétig eláll.

 

Ugye Ön sem hűtőpultból vásárolja az uborkát?

 

A frissen betakarított zöldség nem kerül rögtön az Ön kosarába. Előtte még egy ideig utazik, a piacok, áruházak polcain, pultjain vár. A bevásárlóhelyek környezete nem elégíti ki a zöldségnövények tárolásának igényeit, az uborka szobahőmérsékleten, változó páratartalom mellett áll akár napokon át.

 

Ezalatt az időszak alatt gyors és igen jelentős minőségbeli romlás mehet végbe benne. Már az 5-6. napon sárgulni kezd, és kezd veszíteni a nedvességtartalmából. Nem zöld, nem ropogós – holott a vevő friss és szép zöldséget keres.

 

És itt jön be a képbe a zsugorfólia: a segítségével a kígyóuborka tárolási idejét meg lehet háromszorozni! Szobahőmérsékleten, nem különleges körülmények között. Vagyis az uborka pulton tarthatóságát jelentősen meg lehet növelni egy egyszerű csomagolási technika segítségével.

 

A zsugorfólia használatát 2 szempont is igazolja:

  1. Csökkenti az élelmiszerpazarlást.
  2. Energiahatékonyabbá teszi az uborka termesztését: a betakarítás és a szállítás maximalizálható, hiszen jelentősen (3-szorosan) megnő az esélye annak, hogy a zöldség eljusson a fogyasztóhoz.

 

Melyik zsugorfóliatípus az ideális a zöldségfélék csomagolásához?

 

Számos zsugorfólia-típust forgalmazunk, hiszen rendkívül széles a felhasználási területe. A típus kiválasztásánál figyelembe kell venni a csomagolandó termék jellemzőit és a fóliázási feladatot. Kizárólagos hazai forgalmazói vagyunk a portugál gyártmányú Fibope zsugorfóliának, ami környezetbarát, nem tartalmaz egészségre káros összetevőket, és alacsony hőmérsékleten (kb. 110-130 ℃-on) zsugorodik. Nagy szakítószilárdságú, könnyen hegeszthető és nagy zsugorodási képességgel rendelkezik: előnyös tulajdonságai megkönnyítik a zsugorfóliázási feladatot.

 

Válassza ki az ideális zsugorfóliát munkatársunk segítségével>>

 

CÍMKE: