16okt

Miért érdemes befektetni egy vákuumos fóliahegesztő gépbe?

A vákuumos fóliahegesztőnek rengeteg előnye van. Bár szép számmal akadnak olcsó gépek, amelyek háztartások számára tervezett, kis teljesítményű gépek, az ipari alkalmazásra tervezettek már magasabb árkategóriát képviselnek. Élelmiszer-feldolgozással foglalkozó cégeknek mindenképp megéri befektetni egy magas műszaki színvonalat képviselő vákuumos fóliahegesztő gépbe, elsősorban azért, mert hosszú távon teszi lehetővé az élelmiszerek minőségi csomagolását.

 

Mit biztosít egy vákuumos fóliahegesztő?

 

Ha Ön élelmiszer-feldolgozással foglalkozik, számtalan előnyt biztosít a vákuumos fóliahegesztő. Mi most 9-et sorolunk fel:

 

 1. Hosszabb tárolási idő

 

Az élelmiszerek eltarthatóságának alapvető problémája a minőségromlás és az általában igen rövid eltarthatósági idő. Ezt a problémát a leghatékonyabban a vákuumcsomagolás oldja meg.

A vákuumcsomagolt élelmiszerek, húsok, zöldségek, felvágottak, sajtok általában ötször tovább frissen tarthatók. Megfelelő körülmények mellett akár 3 évig is tárolhatjuk vákuumozott ételeinket!

 

  1. Frissesség

Vákuum alatt az élelmiszerek nem veszítenek nedvességet, vagyis nem száradnak ki. Miközben eltarthatóságukat megduplázzuk, megtriplázzuk vagy akár meghatszorozzuk, az élelmiszerek ugyanolyan frissek maradnak, megőrzik színüket és illatukat.

 

  1. Tápérték

Végre egy élelmiszertárolási technológia, ami nem von le az élelmiszerek tápértékéből! A vákuumozott élelmiszerek vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok maradnak.

 

  1. Nem képződnek jégkristályok

A vákuumcsomagolt termékek lefagyasztásakor nem lép fel a víz megfagyása közben jelentkező kristályosodási folyamat, mert a tasak nem tartalmaz levegőt. A becsomagolt élelmiszer nem veszít súlyából és ízéből: esztétikus és ínycsikalandozó marad hosszú hónapokon át.

 

  1. Vákuum alatt nem szaporodnak a baktériumok

Tökéletesített higiéniai körülményeket biztosíthat a termékeinek.

 

  1. Porhanyósabb hústermékek

A tárolás alatt az érlelési folyamat folytatódik, ez a nedves érlelés. Az eredmény: a vákuumtasakban való tárolás hozzájárul, hogy porhanyós és omlós húsfalatok kerüljenek a tányérra.

 

  1. Nagy mennyiség, kisebb ár

A lényegesen hosszabb eltarthatóság miatt nagyobb mennyiséget tud feldolgozni és forgalmazni. A nagy mennyiségek pedig azt jelentik, hogy kedvezőbb vásárlási árat alakíthat ki.

 

  1. Kevesebb veszteség

A megnövekedett eltarthatóság miatt a termékek hosszabb ideig maradhatnak a polcokon, ezáltal nagyobb az esélyük arra, hogy megvásárolják őket.

 

  1. Szagelhárítás

Egyes élelmiszereknél (gondoljunk csak a halakra) kifejezetten jól jön, hogy a vákuumcsomagolás lezárja a szagokat is. Ami mindkét irányba igaz: nemcsak mi nem fogjuk érezni a becsomagolt termék szagát, de a termék sem fogja felvenni a környezet illatanyagait.

 

Itt működik a legjobban

A vákuumtasakos csomagolás a legjobban hús és húskészítmények (marha, disznó, szárnyasok, hal), zöldségek és kész élelmiszerek esetén működik. Ha Ön ebből a listából legalább eggyel foglalkozik, valóságos főnyeremény egy vákuumos fóliahegesztő.

Nézze meg az általunk forgalmazott vákuumos fóliahegesztőket, és kérje csomagolótechnikus munkatársaink tanácsát>>