13okt

Mire figyeljen egy raklapcsomagoló gép vásárlásakor?

Amikor a raklapfóliázás már nem tudja tartani a termelés sebességét, elérkezik az ideje egy raklapcsomagoló gép beszerzésének. Mire figyeljen vásárláskor? Hasznos tippek az optimális megoldás megtalálásához.

 

A raklapcsomagoló gép

 

Megtalálni a megfelelő gépet nem kellene túl bonyolult feladat legyen – valójában rendkívül sok egymáshoz nagyon hasonlító modell van jelenleg a piacon. Mégsem javasoljuk, hogy véletlenszerűen válasszon, vagy az „egyik olyan mint a másik” logikájára alapozzon. Tapasztalatból tudjuk, hogy vannak olyan lépések, amelyeket nem érdemes átugrani.

 

Amikor raklapcsomagoló gépet választ, vegye figyelembe:

 

  • A rakományt: a raklap méreteit és típusát, a rakat tömegét, méreteit, a termék jellemzőit és a szállítási módot.
  • A gyártási környezetet: hőmérséklet, páratartalom, mennyi rakat készül óránként, hogyan történik az anyagmozgatás, mi a fólia optimális vastagsága, a termelés növekedésének előrejelzése.
  • Egyéb kapcsolódó folyamatokat: mérés, címkézés, céltárgykövetés.

 

A gyártási folyamat jellemzőitől függően több téren is döntést kell hoznia. Például, ha átlagban 20 rakatot csomagol óránként, de a délutáni csúcsforgalomban ez a mennyiség a duplájára nő, akkor ez fontos tényező lehet a gép kiválasztásakor. Ha általában 1,5 méter magas rakatokat csomagol, de egy ügyfele 2,5 méteres rakatok becsomagolását kéri, akkor ez kritikus pont lehet. Ha a rakományok 20%-ánál több eltér a sztenderdektől, és külön mérést igényel a precíz papírmunka érdekében, akkor több jellemzőt is meg kell vizsgálnia.

 

Az alábbi kérdések segítenek kizárni bizonyos típusokat a választás folyamán:

 

  • Forgótányéros vagy forgókaros gépre van szüksége? Van-e ennek jelentősége?
  • Mennyire befolyásolja a sebesség a hatékony berakodást, kirakodást?
  • Fog a gép kommunikálni egyéb rendszerekkel a gyárban vagy a raktárban?

 

A gyártó

 

Sok csomagológépgyártó van, amelyiknek a kínálatában megtaláljuk a raklapcsomagoló gépeket. Az alábbi szempontok segítenek kiigazodni a kis és nagy gyártók között:

 

  • a forgalmazott típusok száma
  • vásárlói lojalitás: vannak-e visszatérő vásárlóik
  • helyi szerviz
  • garancia
  • lehetőség az alkatrészcserére
  • ár

 

A forgalmazó

 

Ön nem feltétlenül egyenesen a gyártótól fogja megvásárolni a raklapcsomagoló gépet. Az Uniotech nem csak raklapcsomagoló gépek forgalmazásával, de azok szervizelésével és karbantartásával is foglalkozik. Ezenkívül a csomagolóanyag terén is számíthat ránk: saját gyártmányú minőségi stretchfóliát biztosítunk gazdaságos áron. Számíthat ránk, ha gyors válaszokat és folyamatos kapcsolatot szeretne a felmerülő problémák esetén.

 

Amikor megvásárolja a raklapcsomagoló gépet

 

Kevesen mondhatják el magukról, hogy gyakorlott csomagológép-vásárlók, akik könnyedén el tudják dönteni, hogy melyik gép számukra az ideális. Azoknak is tudunk segíteni, akik már rendelkeznek csomagológépekkel, de kíváncsiak, milyen újdonságok jelentek meg a piacon. Vagy első raklapcsomagoló gépét szeretné megvásárolni?

Igyekszünk mindenkinek hasznos tanácsot adni raklapcsomagoló gép vásárlása terén, keressen minket itt>>