06okt

Miért jön jól a vákuumcsomagoló gép a kis élelmiszer-feldolgozóknak?

Az egészséges életmód itthon is egyre több követőt toboroz: számtalan tanáccsal, tippel találkozunk a neten, amivel megreformálhatjuk az életmódunkat. Egyre több híve van az egészséges konyhának, éttermek, blogok, könyvek, rendezvények sokasága erre a legfőbb bizonyíték. Kis élelmiszer-feldolgozóként érdemes figyelni erre a tendenciára, és lecsapni az egészséges életmódot folytatók táborára. Célpiacának kiszélesítéséhez szüksége lesz egy vákuumcsomagoló gépre.

 

Ezért éri meg vákuumcsomagoló géppel dolgozni

 

Az egészséges életmód alapja az egészséges táplálkozás, hiszen a test egészségi állapotát a legközvetlenebb módon a táplálkozással tudjuk befolyásolni. Ennek kiindulópontja pedig a friss zöldség és gyümölcs.

 

A piacon beszerzett zöldségek és gyümölcsök azonban hamar tönkremennek, hamar megpenészesednek, összeaszalódnak, elszíneződnek.

 

Gondoljon azokra, akik időhiány miatt nem étkeznek egészségesen! Jó lenne, ha mindig lenne otthon feldolgozott, vagyis megtisztított, meghámozott zöldség és gyümölcs, amiből percek alatt friss, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálék készíthető. Erre a vákuumcsomagoló gép a megoldás.

 

A vákuumcsomagoló gép meghosszabbítja a becsomagolt zöldségek, gyümölcsök eltarthatóságát úgy, hogy az ne menjen a frissesség rovására. A friss zöldséget, gyümölcsöt megtisztítja, feldarabolja, és adagonként vákuumtasakba csomagolja. Csomagoljon fél- vagy egyliteres adagokat, amelyekből azonnal egészséges táplálék készíthető pofonegyszerűen!

 

Vákuum alatt a megtisztított, nyers zöldségek, gyümölcsök, 0-+5 Celsius fok között, vagyis hűtőben tárolva 2-3 napig megőrzik frisseségüket. Fagyasztóban jóval tovább, akár hónapokig is.

 

Vákuum alatt a zöldségek, gyümölcsök megőrzik ízüket, tápértéküket, illatukat és színűket. Mivel a vákuumcsomagoló gép eltávolítja az oxigént, a könnyen oxidáló gyümölcsök (alma, banán, körte, barack) sem fognak megbarnulni. A vákuumozott élelmiszerek esztétikusak, étvágygerjesztőek maradnak.

 

Hogyan tartósítható a nyers zöldség és gyümölcs vákuumcsomagoló gép segítségével?

 

Néhány tipp a tökéletes végeredményért:

  • A zöldséget, gyümölcsöt alaposan meg kell tisztítani. Járjon el hasonlóképpen minden eszközzel és felülettel, ami érintkezésbe lép az élelmiszerekkel, beleszámítva a kezeit is.
  • A becsomagolt élelmiszereket azonnal hűteni, illetve mélyhűteni kell.
  • A vákuumzacskó egyszeri használatos tasak. Ne használja újra!
  • A puhább, kényesebb gyümölcsök, amilyenek az erdei gyümölcsök vagy a dinnye csak fagyasztás után vákuumozhatók. Vagyis a munka menete: fagyasztás, vákuumozás, fagyasztás.
  • A kiolvadt élelmiszereket ne vákuumozza újra!

 

A vákuumcsomagoló gép leegyszerűsíti a friss gyümölcsök, zöldségek tárolását. Az Uniotech vákuumcsomagoló gépeit megtekintheti itt>>