17júl

A vákuumfóliázó gép 10 szuper felhasználási módja

Aki beszerez egy vákuumfóliázó gépet otthoni használatra, általában azért teszi, mert a segítségével jelentősen meg tudja növelni az élelmiszerek eltarthatóságát. A vákuumfóliázó azonban ennél sokkal többre képes: összeírtunk 10 egyszerű, mégis zseniális ötletet, amit Önnek is érdemes kipróbálni.

 

A vákuumfóliázó gépet erre is lehet használni: 10 tipp

 

 

  • Kimért élelmiszerek

Egyre többen keresik a kimért élelmiszereket, egyrészt az áruk miatt, másrészt azért, mert így a bevásárlás során nem termelnek hulladékot. A megvásárolt élelmiszerek otthon vákuumozhatók, és hosszú ideig eltarthatók.

  • Házi készételek

A vákuumfóliázó lehetővé teszi, hogy egészséges készételeket együnk. Hogyan? Főzzön dupla adagot, és a felét vákuumozza le! Mélyhűtve hónapokig eláll, és semmit sem veszít ízéből, illatából vagy színéből.

  • Gyors reggelik

A reggeli remek étkezés, de soha nincs rá időnk… nem is beszélve a reggeli harapnivalók elkészítéséről. Készítsen több szendvicset, vákuumozza le őket, majd reggel pár másodperc melegítéssel a legfinomabb melegszendvicset eheti!

  • Vákuumozott snack

Lehet, hogy egyes ropogtatnivalók kicsit megtörnek, de a frisseségüket garantáltan megőrzik vákuum alatt.

  • Zöldségmagok

Nincs értékesebb a saját kertünkből származó magoknál. Tartsa őket vákuumozott zacskókban, és vegye őket elő egy év múlva. Vagy két év múlva. Vagy még később.

  • Piknik a babával

Ezentúl bátran betervezhet egy kirándulást az ízekkel csak most ismerkedő gyermekével: a gyümölcs- és zöldségpürék ugyanis vákuumozhatók. Frissen tartja őket a vákuumtasak, ráadásul még oxidálódni sem fognak, nem barnul meg az alma, a banán, az őszibarack, az avokádó. Nagyobbaknak is készíthetünk egészséges nassolnivalót kirándulásra, utazáshoz: a szeletekre vágott gyümölcsök, zöldségek megőrzik színüket, és azonnal fogyaszthatók.

  • Miniméz

Kistasakos méz házilag! Ugye jól hangzik? Teába vagy kávéba, de ajándékkísérőnek sem utolsó.

  • Ha a kötés a hobbija…

…akkor valószínűleg jókora adag fonalat sikerült már felhalmoznia. Csomagolja össze a fonalakat vákuumtasakba: a mostani tárhelyüknek csupán töredékét fogják elfoglalni.

  • Utazásra készen

Az utazás egyik gyakori kellemetlenségét a folyékony kozmetikumok okozzák, ezek ugyanis hajlamosak szétfolyni a táskában, bőröndben. Ha van otthon vákuumfóliázó gép, pillanatok alatt becsomagolhatja a gyanús flakonokat, és kihúzhat egy stresszfaktort a listájáról.

  • Családi fényképek

A féltett családi ereklyék védve lesznek portól, nedvességtől, penésztől, rovaroktól, ha vákuumtasakba csomagolja őket.

 

Kedvet kapott a vákuumozáshoz? Az Uniotech vákuumfóliázó gépeit megnézheti itt>>

Vákuumfóliázó gépek