24máj

Feladatra optimalizáljuk a félautomata pántológépeket

A csomagolást végző, termeléssel foglalkozó cégeknél mindennapos feladat a gyűjtődobozok pántolása, aminek a legcélszerűbb eszköze a félautomata pántológép. Alkalmazásával növelhető a termék biztonsága, illetve javítható a kiszolgálás színvonala.

 

Mikor ajánlott a félautomata pántológép?

 

A félautomata pántológépek ideálisak kis és közepes méretű csomagokhoz. A keretes változatok segítenek a pántszalag felvitelében, a keretnélküliek nagy előnye viszont az, hogy elméletileg bármekkora méretű termék pántolása, illetve kötegelése elvégezhető a segítségükkel.

 

A gyors és egyszerű csomagolási eszközök és megoldások, a termék maximális védelme az anyagmozgatás, a szállítás és a raktározás terén minden gyártó cég számára nélkülözhetetlenek.

 

Ismerkedjen meg a Transpack félautomata pántológépekkel!

 

Legfontosabb jellemzők:

  • Egyszerű és gyors működés
  • Időt takarít meg: nincs semmilyen átállításra szükség, amikor változik a csomagolandó dobozok mérete
  • Automatikusan húzza meg, hegeszti össze és vágja el a PP pántszalagot
  • Önsúlya 70 kg, önbeállító kerekeinek köszönhetően könnyű a mozgatása
  • A csomagolóasztal rozsdamentes acélból készült: ahogy a nevében is benne van, nem rozsdásodik. Éppen ezért minimális a karbantartási igénye
  • A pántolás PP pántszalaggal történik. Hogy milyen szélességű és vastagságú PP pántszalagot választ, azt a csomagolandó termék paraméterei döntik el. A Transpack félautomata pántológépek 6–16 mm szélességű és 0,5–0,7 mm vastagságú pántoló szalagokhoz igény szerint beállíthatók. Amennyiben gyűjtőkartont használ, a pántszalag választásánál vegye figyelembe a gyűjtőkarton kitöltöttségét is!

 

Mitől függ a pántolás feszessége?

 

A pántolás feszességét a szalag mérete, a beállított feszítési erő és a pántoló szalag hossza jelentősen befolyásolja.

 

Innovatív csomagolási megoldások

 

A Transpack félautomata pántológép rugalmasan igazodik az aktuális csomagolási technológiához: beépíthető a legmodernebb csomagolósorba is. A csomagolósoron haladó gyűjtődobozokat a félautomata gép pántolja le: a berendezés a kiválasztott szélességű PP pántszalaggal automatán végzi a pántolást. A dobozt az operátor helyezi a megfelelő helyre, a pántolási művelet elindítása fotocellás érzékeléssel, lábpedállal vagy nyomógombbal történik. A pántolás végeztével a gyűjtődobozok szállítópályán haladnak tovább, a rakatképzés helyszínére.

 

Optimális megoldást szeretne, és a standard gépek nem illeszkednek tökéletesen az elképzeléseihez?

 

A hagyományos kialakítású félautomata pántológépeken túl az Uniotechnél lehetősége van egyedi megoldást kérni: segítünk a felmerült csomagolási problémák megoldásában. Hiszen a jó megoldás mindig az elvégzendő összes feladat és a csomagolandó összes termék ismeretében található meg.

 

Mi feladatra optimalizáljuk a félautomata pántológépeket>>