Agristretch bálacsomagoló fólia
16máj

Bálacsomagolás a takarmánynövények ideális tárolásához

 

Nem egyszer, nem kétszer… milliószor tettük már próbára az Agristretch bálázó silófóliát! A mezőgazdasági szektorban a bálacsomagolás legfőbb követelménye az optimális hasznosítás betakarítás idején, és a magasabb hozam biztosítása.

 

 

 

Hazánkban a takarmányok tárolása a mai napig nehézségekbe ütközik. A takarmánynövények ideális tárolásához ugyanis az alábbi feltételek szükségesek:

  1. szakszerű betakarítás
  2. minél hosszabb tárolási idő biztosítása
  3. állagmegóvás a tárolási idő folyamán

 

Mi a jó bálacsomagolás titka?

 

Minél egyszerűbb és minél könnyebben használható csomagolóanyagot szeretnénk biztosítani. A takarmánya kimagasló védelmet érdemel, és ezt az Agristretch bálázó silófólia biztosítani tudja kitűnő mechanikai tulajdonságainak köszönhetően. Egyszerre rendkívül ellenálló és nagyon rugalmas: akár 100% nyújthatósággal rendelkezik.

 

Használata jelentős mértékben és bizonyíthatóan akadályozza a rothadást.

 

A fóliahengeres silózási technológia korszerű, és legnagyobb előnye, hogy kevés veszteséggel jár. További előnyei:

  • bárhol elkészíthető
  • bármilyen méretben elkészíthető annak függvényében, hogy mekkora állatállomány számára készül
  • a táplálóanyag-veszteség kisebb, mint más bálacsomagolási technológia esetében

 

Tudta, hogy a nem, vagy nem megfelelően lezárt siló felső 30-60 cm-es rétege elrohad, és növeli a veszteséget?

 

Kis veszteség

 

A bálázott takarmány minőségromlását megelőzheti, ha a csomagolásra a betakarítást követő 3 órában sort kerítenek. A gyors bálacsomagolás lehetővé teszi, hogy a bálák akár 12 hónapig minőségromlás nélkül tárolhatók legyenek.

 

A fóliatömlőt töltő gép olyan mértékben képes tömöríteni a csomagolandó takarmányt, hogy a bálában nagyon kevés levegő marad. Ezt a levegőmennyiséget a növényi légzés gyorsan felhasználja. Ennél a bálacsomagolási technológiánál a légmentes körülmények nemcsak gyorsan létrehozhatók, de fent is tarthatók. Ha a fólia nem reped el, akkor egészen a fólia felbontásáig tartható ez az ideális állapot. Éppen ezért az Agristretch stretchfóliát úgy fejlesztették ki, hogy átszúrásállósága magas legyen.

 

Ha fonnyasztott zöldtakarmányból képeznek bálasilókat, a csomagolás rétegeinek növelésével jobb eredményt lehet elérni. Ha a fólia 6-8 rétegű, akkor a bálákat akár 1 évig is lehet tárolni.

 

A minőségi takarmány a minőségi bálacsomagolás következménye. Tudjon meg többet az Agristretch bálázó silófóliáról!