24ápr

20 szuper ötlet, ami ragasztópisztolyért kiált

Aki szeret barkácsolni, az előbb-utóbb szert tesz egy ragasztópisztolyra. Rengeteg területen teszi ugyanis könnyebbé a munkát. A dekorációs ötleteken és javításokon túl sok hasznos felhasználási területe van, a legérdekesebbekből válogattunk.

Töltse fel a ragasztórúd-készletet, mert a cikk végére garantáltan ragasztópisztolyt fog ragadni!

 


1. Csúszásmentes cipők. A cipő talpára hullámvonalat rajzolunk, és többé nem kell tartanunk attól, hogy a csúszós járdán hanyatt vágódunk. A cipő talpára akár a viselője neve is kerülhet, könnyebb lesz megtalálni az oviban/suliban.

 

2. Ugyanez a technika alkalmazható szőnyegek esetében is. A ragasztópisztollyal a sarkokra hullámvonalakat húzunk, és többé nincs szükség csúszásgátló alátétre.

 

3. A vállfáról többé nem csúsznak le a ruhák, elég egy rövid hullámvonalat rajzolni a két végére.

 

 

4. Túl nagy gyűrűből kicsit varázsol. Egy csöpp olvasztott ragasztóba belemártjuk a gyűrűt, ezzel visszaveszünk a méretéből addig, amíg ékszerészhez visszük. Természetesen az ékszerésznél a fém megmunkálása közben a ragasztó teljes mértékben eltűnik.

 

5. Érdekes textúrát kaphatnak üvegtárgyaink, ha ragasztópisztollyal mintát rajzolunk rájuk. Például erre a vázára spirálminta került.

 

6. Ragasztó + konfetti = látványos dísz szülinapi tortára. A ragasztópisztollyal rajzolhatunk számot, betűt vagy bármi mást, konfettivel beszórva vidámabbá teszi az ünnepi dekorációt.

 

7.Mennyire szimpatikus egy varrás nélküli párna? Hagyományos társához képest fénysebességgel készül el, az egész szoba hangulatát megváltoztatja.

 

8. Új keretet kaphat bármelyik tükör vagy kép a lakásban. Csak ragasztópisztoly és pár méter kötél kell hozzá.
Elszakadt a farmer szegélye? Itt is jól bevethető a ragasztópisztoly!

 

9. Sokan szeretik a szép köveket, kavicsokat. Ha jó pár lapos darab összegyűl, készíthetünk belőle edényalátétet vagy akár lábtörlőt is.

 

10. Faágakból dekorgömb. Egy strandlabda felhasználásával készült ez a mutatós dísz.

 

11. Akár nagyobb méretű tárolót is készíthetünk kötélből. Csak ragasztópisztoly kell hozzá, és rekordidő alatt elkészül a kosár.

 

12. Mécsesek minden alkalomra! Nem nehéz kitalálni, hogyan készül: egy egyszerű mécsest ragasztóval körberajzolunk, majd a mécsest eltávolítva festékszóróval lefestjük. Amikor a festék megszárad, a mécsest vissza lehet helyezni.

 

13. Gyerekeinket elkápráztathatjuk ezekkel a filcből készített finomságokkal. A lehetőségek száma végtelen, egy egész délutánt eltölthetünk a mesebeli piknikkel!

14. Elszakadt a kedvenc farmere? Így lehet a foltot a nadrág előnyére fordítani!

 

15. Ha ragasztópisztollyal csepegtetjük a ragasztót, apró dekorelemeket készíthetünk, amiket aztán képeslapra, farsangi álarcra, képkeretre, lámpaernyőre vagy bárhová felragaszthatunk. A ragasztócseppek alját körömlakkal befestve kis ékköveket kapunk.

16. Hogy a pillanatragasztó mindig kéznél legyen: cseppentsen hotmelt ragasztót egy gyufaszálra! A gyufa lángja elégséges a ragasztó megolvasztásához. Ideális kiránduláskor, utazáskor, amikor sürgősen meg kell valamit ragasztani.

17. Gyűrű, hajcsatt, medál és fülbevaló: ragasztópisztollyal a legváltozatosabb formákat készíthetjük el, amelyeket aztán kedvünkre színezhetünk. A gyűrűt lapból formázzuk, a két végét ragasztócseppel egyesítjük.

 

18. Újabban az egyik legnépszerűbb ragasztópisztolyos kreatív ötlet a mobiltok, rengeteg videót találni ebben a témában.

19. Elszakadt a farmer szegélye? Itt is jól bevethető a ragasztópisztoly!

20. Sárkánytojás a fantázia kedvelőinek! Egy műanyag tojás felületét ragasztópisztollyal díszítjük, majd fekete és fémhatású festékkel igazi kinccsé varázsoljuk. Más színekkel akár húsvéti dekoráció is lehet belőle!

Az ötletei megvalósításához már csak egy ragasztópisztolyra lenne szükség? Itt talál>