19márc

Hogyan lesz a ragasztópisztolya hosszú életű?

A mindennapi ragasztásban nehéz lekörözni a ragasztópisztolyt. Sok mindenre jó, és egyszerű használni. Mivel egy ragasztópisztoly lényegesen többe kerül, mint egy ragasztószalag vagy valamilyen folyékony ragasztó, a befektetés megóvása érdekében gondoskodni kell a megfelelő tisztításról és karbantartásról.

Nem élhetünk ragasztópisztoly nélkül?!

Ahhoz, hogy ez a remek gép sokáig velünk maradjon, csak pár dolgot kell figyelembe vegyünk.

1.     Minőségi ragasztórúd

Egy jobb ragasztópisztoly nem csak jobban ragaszt, de hosszabb életű is. Nem mindegy, milyen ragasztórudat használunk hozzá. Érdemes jobb minőségűt választani, a legjobb magától a ragasztópisztoly gyártójától vásárolni a ragasztórudakat is. Egészen biztosan talál majd olcsóbb opciót is, de a jövőre nézve érdemesebb a minőségre szavaznia.

2. A használati utasítást Önnek írják

Mindig olvassa el a gép használati utasítását. A ragasztópisztolyt hihetetlenül egyszerű használni, mégis érdemes áttanulmányozni a gyártó utasításait használatbavétel előtt.

3. Tartsa tisztán az adagolócsövet

Mindig távolítsa el a ragasztómaradványokat a gép fejéről, megakadályozva a ragasztó beszáradását. Munka után nedves törlőkendővel távolítsa el a pisztoly adagolócsövére került olvadt ragasztóanyagot. Ha a ragasztó mégis beszárad, akkor kapcsolja be a gépet ragasztórúd nélkül. Amint a felmelegedik a ragasztómaradvány, cseppfolyóssá válik, egy darab alumíniumfóliával eltávolíthatja.

Ideális esetben a gépnek van állványa. Nemcsak azért fontos, mert így könnyebb tenni-venni, de megakadályozza az olvadt ragasztó visszacsorgását is, ami dugulást okozhat. A visszafolyó ragasztó összeragaszthatja a mechanikai adagolószerkezetet, ami ellehetetleníti a gép további használatát.

4. Tartsa tisztán a ragasztópisztolyt

Az adagolócsövet megtisztítottuk, de maga a gép is ragasztónyomos lehet. A tisztításra számos módszer létezik: dörzspapír, gombóccá gyúrt alumínium fólia, különböző kések, általános hígító, festéktisztító.

5. Tárolja biztonságosan

Használat után távolítsa el a fel nem használt ragasztórudat. A kábelt csavarja fel nyolcas alakban, hogy kevésbé sérüljön.

Figyelem! A ragasztópisztoly magas hőmérsékletre melegíti fel a ragasztót, ezért óvatosan kell vele dolgozni, mert égési sérüléseket okozhat. Ha mégis megtörténik a baj, azonnal mossa le, és hűtse a sebet folyó csapvízzel.

Megbízható ragasztópisztolyt szeretne komoly munkához? Az Uniotech ragasztópisztoly előnyeit megnézheti itt>>