07márc

Miért a stretchfólia a raklapozás ideális csomagolóanyaga?

A stretchfólia egy különösen rugalmas csomagolóanyag, amelynek egyik legfontosabb felhasználása a termékek raklapokhoz való biztonságos rögzítése, vagyis a raklapfóliázás. Alapanyaga a polietilén egyik fajtája, az LLDPE, és rugalmassága teszi ideális csomagolóanyaggá. Amikor a termék védeleméről és biztonságáról van szó, a rugalmas megnyúlás és a tapadó képesség a legkívánatosabb tulajdonságok.

A stretchfólia megnyúlik a termék, a doboz vagy a raklap sarkain, fokozott ellenállást biztosít lyukadással és szakadással szemben, amennyiben megfelelő módon van felhelyezve. A magas százalékkal bíró nyúlási érték tekintélyes nagyságú megosztott terhelés elviselését biztosítja.

Minek köszönheti a stretchfólia a kitűnő nyújthatóságot?

Ahhoz, hogy a stretchfólia ilyen kiváló tulajdonságokkal rendelkezzék, a gyártása során bizonyos összetevők adagolása szükséges. Az egyik ilyen összetevővel a tapadó képességet fokozzák. A különleges gyártási technológiának köszönhető a stretchfólia egyik alapjellemzője, a ragadósság is, hiszen a csomagolás során a fóliarétegeknek össze kell tapadniuk, és ezt az állapotot meg kell őrizzék változó körülmények között is.

Ha a stretchfólia tapadó képessége alacsony, a tárolás, szállítás során a felső rétegek leválnak, gyengítve ezzel a csomagolás minőségét. A földre lógó fóliavégek akadályozhatják a gépek mozgását a raktárban, de ami ennél is zavaróbb, hogy meghiúsíthatják a raklapok biztonságos be- és kipakolását. Ezért a raklapozáshoz ajánlott vastagabb, nem előnyújtott stretchfóliát választani.

Az Uniotech stretchfóliái nagy nyújthatóságúak, ezért a fajlagos anyagköltséget nagyban csökkentik.

Hogyan válasszon fóliát a raklapozáshoz?

A választás nem könnyű, hiszen rengeteg típus létezik különböző árkategóriákban. A megfelelő típus kiválasztásánál figyelembe kell venni:

  • a csomagolandó termék paramétereit
  • a raklapot
  • a csomagológép típusát

Az ideális fóliatermék kiválasztásához nyújt segítséget az Uniotech Fólia Kalkulátora. Gyors és könnyen használható online kalkulátor a különböző fóliák összehasonlítására. Önnek nincs más dolga, mint megadni a fólia szélességét, vastagságát, tömegét – a rendszer átváltja a mértékegységeket. Ha megadja az árat, a fólia kalkulátor egységárat is számol.

Percek alatt kiderül, hogy:

  • adott tömeggel rendelkező fólia hány folyóméter vagy négyzetméter
  • a négyzetméretben kifejezett mennyiség hány kg tömeget jelent
  • kiszámíthatja az egységárat, így egyszerűen összevetheti a különböző gyárak, beszállítók árajánlatait

Ha kérdése van a stretchfólia vagy más fóliatermék kapcsán, itt gyors és pontos választ talál rá>>